Saturday, 17 September 2011

CCTV Anwar & Eskay Di Pintu Lif DIDEDAHKAN

PETALING JAYA: Selepas pendedahan video skandal mengaitkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan pelacur China tersebar, kini klip video menunjukkan Anwar berada ditempat kejadian mula ditayangkan melalui blog upahan Umno.

Rakaman video berwarna yang disiarkan dalam blog papagomo melalui kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan individu yang didakwa Anwar, memakai baju ungu dan berselipar berjalan bersama ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah daripada arah lobi sebuah bangunan yang didakwa penulis blog itu sebagai Ampang Apartment.

Eskay kemudiannya dilihat menekan butang lif untuk menuju ke atas sebelum masuk ke dalam lif bersama Anwar.

Waktu rakaman CCTV itu juga menunjukkan individu yang didakwa sebagai Anwar masuk ke dalam lif bersama Eskay pada pukul 10.09 malam dan kemudiannya berjalan keluar daripada lif pukul 10.52 malam.

Manakala waktu rakaman video hitam putih adegan dalam sebuah bilik yang pernah tersebar sebelum ini menunjukkan bermula kira-kira pukul 10.30 malam.

Rakaman CCTV berdurasi 3 minit 48 saat itu menunjukkan tarikh 21 Februari 2011, tarikh rakaman yang sama dengan video adegan seks dalam sebuah bilik sebelum mula didedahkan kepada wartawan di Hotel Carcosa Seri Negara Mac lalu.

Penulis blog papagomo dalam artikel yang diselitkan bersama video itu kemudiannya menasihatkan Anwar membuat laporan polis terhadap blog yang menayangkan video seks dan menuduh beliau sebagai pelaku tersebut bagi memastikan siasatan lanjut dapat dijalankan.

Sumber- Pulak Dah!

Manoharan dibidas malu kibar Jalur Gemilang

SEREMBAN 17 Sept. - Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan hari ini membidas sikap tidak patriotik Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Alam Shah, M. Manoharan yang mendakwa malu untuk mengibarkan bendera Malaysia dengan alasan terlalu bersifat Barisan Nasional (BN).

Katanya, sikap Manoharan yang juga mahu menukar corak Jalur Gemilang jika beliau berkuasa membuktikan bahawa pemimpin pembangkang sebenarnya tidak patriotik dan tidak bangga dengan negara sendiri.

"Bagi saya ini adalah tindakan yang tidak patriotik. Kita juga ingin tahu apakah pandangan kepemimpinan pembangkang dalam isu ini. Kenyataan seperti ini perlu ditentang habis-habisan,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Penerangan Perdana anjuran Badan Perhubungan Barisan Nasional (BN) Negeri Sembilan di sini, hari ini.

Tidak timbul bendera Jalur Gemilang meniru bendera Amerika Syarikat kerana warna yang terdapat pada identiti Malaysia itu sangat berbeza tafsirannya dengan bendera Amerika, katanya mengulas kenyataan Manoharan berhubung perkara itu.

Beliau berpendapat, terdapat banyak lagi bendera negara lain yang mempunyai persamaan dengan sebuah negara yang lain seperti bendera Indonesia dan Singapura.

Manoharan dalam laman Facebooknya seperti yang dilaporkan akhbar hari ini ada menyebut: “Saya mengedarkan banyak bendera DAP hari ini dalam kawasan undian saya. Saya menolak untuk mengibarkan bendera Malaysia kerana ia kelihatan lebih BN daripada Malaysia”.

- Bernama

-Gambar print screen dan berita lebih detail mengenai hal ini di blog The Flying Kick

Ikuti Blog Ini

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons