Thursday, 6 October 2011

Peguam Anwar Mohon Sesi Keterangan Tertutup

Breaking News- Peguambela anwar ibrahim mohon sesi keterangan tertutup sebentar tadi. Para wartawan diarahkan keluar kamar. Jelas lah Anwar Ibrahim tidak telus dan takut dengan kebenaran.

Malah Wan Azizah juga diarahkan keluar dari kamar Mahkamah. Bini sendiri pun kena keluar. Isy isy isy....

Dulu waktu sesi keterangan Saiful pun Anwar mintak perbicaraan tertutup, sekarang nak bela diri pun minta tertutup. Memang sial lah kau ni Nuar.

Rakyat Nak tahu apa yang berlaku dan tidak patut Anwar Ibrahim yg kononya dianiaya minta perbicaraan tertutup.

-Blog Taiping Mali

Najib & Rosmah Berjaya Ketepi Sapina Kes Liwat Anwar

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor tidak akan tampil ke mahkamah sebagai saksi pembelaan dalam perbicaraan kes liwat II.

Ini berikutan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang hari ini menolak sepina yang menuntut mereka hadir sebagai saksi pembelaan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Ketika membenarkan permohonan Najib dan Rosmah bagi mengketepikan sepina itu, Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah, memutuskan mereka adalah tidak relevan dan bukan saksi utama dalam perbicaraan itu.

"Justeru, saya benarkan permohonan itu dan arahkan perbicaraan disambung,” katanya.

Najib dan Rosmah diwakili oleh peguam Ghazi Ishak, Hisyam Teh Poh Teik, Salehuddin Saidin, M Athimulan dan Affifuddin Mohd Afifi.

Pihak pembelaan telah cuba mewawancara Najib dan Rosmah pada Ogos lalu tetapi mereka enggan menjadi saksi pembelaan dan berkata akan hanya tampil jika disepina.

Namun apabila sepina dikeluarkan, mereka memilih untuk mengketepikannya pula.

Sepina meminta perdana menteri tampil itu bertujuan mendapatkan penjelasan berhubung mesyuarat pada 24 Jun 2008, berikutan satu pertemuan yang diaturkan oleh pembantu Najib, Datuk Khairil Annas dengan pengadu kes itu, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

-Malaysiakini

Malaysia vs Australia | Safee tekad ulangi ledakan Ravindran 19 tahun lalu

PENYERANG sensasi negara, Safee Sali akur dia berada pada tahap prestasi terbaik mengulangi kejayaan P Ravindran untuk menggegar gawang Australia pada aksi persahabatan antarabangsa di Canberra, esok.

Ketika Malaysia menewaskan Australia 1-0 pada final Piala Kemerdekaan Indonesia di Jakarta pada 1992, Ravindran yang digelar ‘Kinta Ekspres’ menjaringkan gol kemenangan pada minit ke-70 hasil hantaran ketua pasukan, Zainal Abidin Hassan.

Ia pertemuan terakhir kedua-dua pasukan dengan Malaysia hanya menang sekali itu tetapi tewas semua lima aksi terdahulu iaitu 0-1 (1965), 0-3 (1965), 0-1 (1967), 0-4 (1967) dan 0-5 (1982).

Esok, harapan untuk menggegar gawang Socceroos dikawal Adam Federici atau Nathan Coe pasti diletak di atas bahu Safee, 27, yang menjaringkan dua gol ketika bertemu Liverpool serta tiga gol pada aksi timbal balik kelayakan Piala Dunia menentang Singapura, Julai lalu.

“Sudah tentu saya mahu bantu pasukan memberi satu persembahan terbaik. Seboleh-bolehnya kami mahu cipta kejutan ke atas Australia dan secara peribadi saya cuba untuk menjaringkan gol.”

Ikuti Blog Ini

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Walgreens Printable Coupons